Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинението започна проверка на твърдения, уличаващи властта

Сийка Милева
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е започнала проверка на твърденията, изнесени от бизнесмените Светослав Илчовски и Иван Ангелов пред парламентарната комисия за ревизия на управлението в последните 10 години. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, уточнявайки, че действията на държавното обвинение са започнали преди няколко дни.

Пред комисията Светослав Илчовски излезе с твърдения за кюлчета злато, подарявани на премиера Бойко Борисов от бизнесмени, и заяви, че е бил принуждаван да плаща на властта отчисления от своя оборот и да сключва фиктивни сделки в интерес на собственика на фирма "Градус" Иван Ангелов. Самият Иван Ангелов потвърди, че за безпрепятствен износ на своя продукция в чужбина е получавал съдействие от премиера Бойко Борисов за ветеринарна сертификация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30