Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев бряг открива сезона на 1 юни

Ваксинира се персоналът в хотелите, има и "зелен коридор" за имунизация

Снимка: Красимир Мартинов

Най-големият ни черноморски курорт ще открие летния сезон с обновена инфраструктура и с ваксиниран персонал. Все още на места  текат довършителни дейности по подмяна на настилката на част от централната алея и във вътрешността на комплекса, изграждат се нови тротоари, озеленява се, извършва се дезинфекция и пръскане срещу комари и насекоми. Паралелно се осъществява и масова ваксинация на работещите в хотели и ресторанти. Осигурен е „зелен коридор“ за имунизация с налични всички одобрени у нас ваксини, гарантира управата на курорта.


„До момента не сме регистрирали нито една алергична реакция след поставени няколко хиляди дози ваксини“, коментира д-р Станко Чобанов, директор на клиниката, към която е изграден „зеленият коридор“. Той добавя, че голяма част от местното население вече е ваксинирано срещу Covid-19. Осигурена е и възможност мобилни екипи за ваксинация да посещават хотели и други обекти при предварителна заявка в РЗИ - Бургас, както и възможност за ваксинация на чужденци, наети в туристическия бранш, само срещу представяне на документ за самоличност. 

„Над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация. Вече има и няколко хотели, чийто персонал е ваксиниран на 100% - от мениджърския екип до наетите на най-ниските нива“, обобщава Теодор Пастармаджиев, член на УС на сдружението на собствениците в Слънчев бряг.



От първия ден на юни в курорта започва да действа и контролен режим на достъп. Той ще се осъществява през девет пункта и от мобилни патрули. Паркирането в синята зона на комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2021 г. на цена от 1 евро (2 лв.) на час. Тази година паркоместата в синя зона са със 100 повече, или общо 1 100.

„Въпреки кризата в сектора, се стараем да обезпечим по най-добрия възможен начин успешното провеждане на летен туристически сезон 2021 г. в най-големия курортен комплекс в България“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството, управляващо комплекса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10