Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мач събра средства за паметник на Св. Св. Кирил и Методий в Цариброд

Снимка: uni-vt.bg

Сборен отбор от български футболни легенди победи лидерът на сръбския женски футбол „Трейс Машинац“ с 6:2 в демонстративен мач на терена на Национална футболна база "Бояна". Двубоят бе благотворителен за събиране на средства за изграждането на паметник на Светите равноапостоли Кирил и Методий в двора на едноименната гимназия в сръбския град Цариброд. На полувремето бе проведен аукцион, който набра почти 3500 евро за благородната инициатива. 

На трибуните присъстваха министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов, посланикът на България в Сърбия Петко Дойков, посланикът на Сърбия в България доц. д-р Желко Йович, председателят на Общинския съвет в Цариброд Зоран Джуров и авторът на проекта за паметника проф. Валентин Старчев.

Официалното откриване на паметника на Св. Св. Кирил и Методий в Цариброд ще се състои на 23 май 2021 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30