Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планът за устойчивост и развитие на България се нуждае от ревизия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Планът за възстановяване и устойчивост трябва да бъде ревизиран, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел, където той участва в заседание на Европейския съвет. По думите му, такава е оценката на Брюксел и служебното правителство работи усилено по промени в съответствие с изискванията и духа на модернизацията на една европейска държава, които да предложи на следващото редовно правителство.

В отговор на журналистически въпрос за действията на Беларус по принудителното приземяване на самолет, президентът заяви, че те са в абсолютно нарушение на международното право.

Запитан дали има информация, че проектът „Турски поток“ е строен от беларуски компании под санкции с техника, отклонена от европроекти, той заяви, че ще се направи всичко възможно за проверка на тези твърдения.

По повод провелия се дебат в Европейския съвет за отношенията на ЕС с Русия той посочи, че в политиката на съюза трябва да се отчитат както тревожните моменти, така и необходимостта от диалог.

Президентът Радев съобщи, че се очаква на Съвета през втората половина на юни да има придвижване на въпроса за започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30