Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия обяви един български дипломат за персона нон грата

Атанас Кръстин
Снимка: БГНЕС

Днес посланикът на България в Москва Атанас Кръстин e бил поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската Федерация, където е уведомен, че един дипломат от българското посолство е обявен за персона нон грата.

Както съобщава българското Външно министерство, руската страна е информирала, че предприема тази мярка в отговор на обявяването от България на 29 април 2021 г. на един дипломат от посолството на Руската Федерация в София за персона нон грата за действия, несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30