Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК кани на среща фирмата доставчик на машините за вота

Снимка: Ани Петрова

Централната избирателна комисия изпрати до фирма „Сиела Норма“ писмена покана за преговори по обществената поръчка за доставка на още 1500 машини за предстоящите парламентарни избори. Ако се отзове на поканата за разговор, насрочена за днес, фирмата ще получи проект на договор, за да може още утре да представи оферта и ценово предложение за машините.

“Сиела Норма” достави 9600 машини за редовните парламентарни избори през април т.г. и сега от нея се очакваше да осигури още 1500 устройства. За допълнителните машини ЦИК определи бюджет от 6,5 млн. лв., но фирмата поиска 15 млн. лв. - в противен случай я очаквало фалит. След поправка в Изборния кодекс машинното гласуване стана задължително в секциите с над 300 избиратели в страната и чужбина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Испания разказват за сътрудничеството си в Антарктида

Семинар на тема "Науката в Антарктида - България и Испания в Антарктида" ще се проведе днес, 3 октомври, в зала "Яйцето" на Софийския университет "Св. Климент Охридски". От Българския антарктически институт съобщават, че целта на събитието е..

публикувано на 03.10.24 в 06:15

350 гръцки младежи учат морски специалности във Варна

Запазва се висок интересът на гръцките младежи да се обучават във Военноморското училище във Варна. В момента 350 младежи от южната ни съседка се обучават по морски специалности във Варна, съобщи за БНР Варна зам.-ректорът по чуждоезиково..

публикувано на 02.10.24 в 22:47

Дневните температури ще се повишат, над страната няма да вали

В четвъртък , 3 октомври, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 6°. Максималните ще са от 23 до 28°, в столицата ще достигат 25°. През деня ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Привечер от северозапад ще се заоблачава. По..

публикувано на 02.10.24 в 19:50