Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски опозиционер се надява да стигне до Варна

Снимка: архив

Опозиционният политик и бивш депутат от Държавната дума Дмитрий Гудков съобщи, че заминава от Русия за Украйна. Гудков е заподозрян по дело за неплащане по договор за аренда. Самият той нарича преследването си от страна на руските власти политическo. „Близки източници от обкръжението на администрацията на президента ми съобщиха, че, ако не напусна страната, фалшивото наказателно дело е бъде продължено до ареста ми“, съобщи политикът. Пред РИА Новости той потвърди, че действително е напуснал Русия и от Киев планира да замине за Варна, където са родителите му.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00