Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филхармония „Пионер“ рамо до рамо със Софийската филхармония

Арфистката Даниела Йолкичева пристига от Испания за концерта

Снимка: архив

„Рамо до рамо“ − така се нарича проектът, в който заедно на сцената за пореден път ще свирят музиканти от двата оркестъра. Събитието е част от Международния фестивал „Софийски музикални седмици“. На 8 юни, в столичната зала „България“, ще прозвучат Симфония в ре минор от Цезар Франк и Концерт за арфа и оркестър от Ренхолд Глиер.

Диригент е Любомир Денев-син, а солистка в концерта на Глиер − Даниела Йолкичева, която от години живее в Испания и развива активна концертна дейност като солист на престижни оркестри в Европа, Азия, Русия и САЩ. Даниела е соло арфа на Кралския симфоничен оркестър в Севиля и на Националния симфоничен оркестър на Индия в Бомбай. Всички от Филхармония „Пионер“ с нетърпение очакват срещата си с известната арфистка, която някога е свирила в световноизвестния български младежки оркестър, под диригентството на неговия основател проф. Влади Симеонов.

През последните години „Пионер“ изнесе редица концерти у нас, в Унгария, Гърция, Турция, Сърбия. А през есента предстоят концерти във Виена, организирани от Асоциация „Лилавия лебед“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35