Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всяка трета обществена поръчка нарушава правилата

Снимка: колаж: Яна Михайлова

При една трета от проверените над 1500 обществени поръчки на стойност 1,2 млрд. лв. са установени нарушения, според Института за пазарна икономика, който се е позовавал на Годишния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция за 2020 г. В половината от поръчките нередностите са съществени - неоснователно проведени процедури, поставени условия от страна на възложителите, които дават предимство или необосновано ограничават участието на кандидатите в процедурите, промяна на цени и срокове за изпълнение чрез анекси към договори за обществени поръчки, невъзложени обществени поръчки при наличието на всички законови основания. Според оценката на експертите през м.г. има спад на опорочените поръчки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40