Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев поздрави своя колега Еманюел Макрон за 14 юли

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Френската Република Еманюел Макрон по случай Националния празник на страната – Денят на Бастилията. „Уверен съм, че дългогодишните приятелски, конструктивни и ползотворни българо-френски отношения ще продължат да се развиват в дух на доверие и взаимноизгодно сътрудничество“, заявява президентът Радев в поздравителния си адрес. Държавният глава подчертава също така, че България и Франция ще продължат да работят заедно за изграждането на единна, силна и просперираща Европа, както и за укрепване на ролята на многостранната дипломация в справянето с общите предизвикателства, пред които е изправен светът днес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10