Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български композитор е удостоен с престижна награда за филмова музика

Снимки: Facebook/Roumen Boyadjieff-junior

Произведение на българския композитор Румен Бояджиев-син преодоля конкуренция от над 140 творби и спечели престижен конкурс за филмова музика. Става дума за увертюрата към детската опера „Ледената кралица“, отличена на Международния конкурс за филмова музика NGC LAB. Председател на журито в музикалната надпревара е американският филмов композитор Хари Грегсън-Уилямс – създател на музиката към кинохитове като „Марсианецът“, „Хрониките на Нарния“ и др.

„Много се радвам, че той успя да чуе и да оцени това произведение. Конкуренцията е много голяма, защото това не е просто концертна класическа музика, а е и голям бизнес от световен мащаб“ – отбеляза в интервю за БНР композиторът Румен Бояджиев-син и допълни, че за него е привилегия да получи отличието за първо място.

Официалната церемония по награждаването ще се състои през есента в Русия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15