Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гугъл насърчава надграждането на два български проекта

Снимка: архив

Проекти на неправителственото сдружение „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“ ще бъдат подкрепени от специална програма на интернет гиганта Google -GIC /Google Impact Challenge/. Те са избрани заедно с още 11 организации от 11 държави от Централна и Източна Европа, които ще получат общо 2 млн. евро за реализация на идеите си. Целта на програмата на световната компания, е да подпомогне идеи, които поставят дигиталното в основата на икономическото възстановяване.

Българските неправителствени организации - сдружението „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“, ще работят за подобрение на постигнатото до момента. Целта на екипа на „Тук-Там“ е да надгради досегашната си дейност, свързана със създаването на общност от сънародници, живеещи у нас и в чужбина. От 2008 година досега фондацията успешно е провела над 300 събития и е достигнала до близо половин милион души.

Екипът на „Заслушай се“ също планува да продължи своята мисия за осигуряване на равнопоставеност на глухите хора чрез ефективни практики за овластяване и образование, което прави още от 2014 година. Те получават одобрението на Google с проекта си за нова магистърска програма, включваща международен обмен и дигитални иновации.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01