Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Стоилов: Няма големи шансове за предсрочно освобождаване на главния прокурор

Янаки Стоилов
Снимка: БГНЕС

Тенденциозно използване на информация, придобита със специални разузнавателни средства, и злоупотреба с правомощията на Бюрото за защита на свидетелите са сред мотивите, с които служебният правосъден министър Янаки Стоилов вчера поиска предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Това съобщи министърът пред БНТ, уточнявайки, че няма големи шансове настоящият състав на Висшия съдебен съвет да се произнесе положително по внесения сигнал. “Това обаче поставя членовете на ВСС в състояние да покажат дали са самостоятелни”, коментира той. На въпрос защо сезира институцията в края на мандата на служебния кабинет Янаки Стоилов отговори, че е получил информацията едва на 14 юли.

Правосъдният министър каза още, че е възможно да се осъществява специализирано наказателно правосъдие и без да има Специализиран наказателен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45