Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художествената академия отваря ателиетата си за децата

От днес Националната художествена академия отваря вратите си за малки и по-големи художници, които в продължение на месец ще изучават тънкостите на изящните изкуства с помощта на студенти. През целия август децата ще посещават творчески ателиета по живопис, графика, керамика, мозайка, икона, кукли, калиграфия, комикс, дизайн. 

Програмата през това лято ще бъде посветена на стогодишнината от рождението на писателя Борис Априлов – баща на поредицата с “Приключенията на Лиско”

За първи път част от заниманията ще се провеждат извън центъра на столицата чрез “Лятна академия на колела”. По традиция събитието ще завърши с изложба на детските произведения в галерия “Академия”. Дванайсетото издание на Лятната академия за деца и ученици е проект на академията и на фондация “Св. Пимен Зографски”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Люк Леви

Люк Леви за европейските диалози и идентичност

"Каква е европейската история, която споделяме? Какви са културните характеристики и политическият дискурс, които оформят и поддържат проекта за обединена Европа в София и Париж, в Киев и във Варшава; в Рига и в Будапеща, в Белград, в Сараево и Кишинев..

публикувано на 13.06.24 в 11:35

Българска изложба за концлагера в Белене гостува във Вашингтон

Българската интерактивна изложба "Белене – смели истории от първо лице" гостува до 14 юни в Музея на жертвите на комунизма във Вашингтон. Тя е част от проекта "Истории от Белене" на фондация "Софийска платформа", осъществен с помощта на фондация..

публикувано на 12.06.24 в 11:52

Елена Алексиева представя в Берлин последния си роман "Вулкан"

Днес (12 юни) в Берлин (Nehringstraße 26, 14059 Berlin), местната българска общност, както и немските почитатели на българската култура, ще могат да се срещнат с писателката Елена Алексиева. Срещата от 19.00 ч., организирана от българското..

публикувано на 12.06.24 в 08:33