Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща при президента за Covid ситуацията

| обновено на 06.08.21 в 16:14
Снимка: БГНЕС

Парламентът да свърши своята работа и да актуализира бюджета, призова президентът Румен Радев на работна среща за Covid ситуацията със служебния кабинет. Той заяви, че целта е не да се дискутира евентуален локдаун, а обществото да се запознае с начина на управление на кризата.

На прага на новата вълна, президентът отправи критики към предишното правителство за “хаоса с мерките, липсата на план и използването на Националния оперативен щаб като параван за политически цели” и поздрави служебния здравен министър за изготвения подробен план. Румен Радев изтъкна, че страната ни е на трето място в ЕС по смъртност и на осмо място в света, определяйки този факт като “много тревожно състояние“. Освен здравната криза, президентът посочи и други – свързаната с пожарите, евентуалната политическа криза и мигрантската.

От своя страна служебният премиер Стефан Янев също се обяви за актуализация на бюджета до края на август: "Общото заключение, изразено от всички министри е, че до момента разполагането на бюджета - това, което има, е до голяма степен изчерпано в голям процент". Предложенията за промени в държавния бюджет "ще доведат до предвидимост и възможност на съответните социални системи да подготвят и да осигурят българските граждани при развитие на следваща вълна на коронавируса", категоричен бе Янев.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой павилион на световния форум “Туризъм Експо Япония”

Екипът на българското посолство в Токио представя страната ни на форума “Туризъм Експо Япония”, който се провежда до 29 септември в японската столица, съобщи дипломатическата мисия на фейсбук страницата си. “Информираме ви, че..

публикувано на 26.09.24 в 21:10

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32