Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един златен медал за България на олимпиадата в Токио

Стойка Кръстева
Снимка: sportal.bg
Стойка Кръстева донесе втория олимпийски златен медал за България от игрите в Токио! Българката спечели титлата на олимпийския турнир по бокс, в категория до 51 килограма в Токио. Европейската шампионка от София 2018 и двукратна световна вицешампионка Стойка Кръстева победи с пълно съдийско единодушие (5:0) туркинята Бусе Чакъроглу, поставена под номер 1 в схемата и настояща европейската шампионка и световна вицешампионка. В дебютния финал за българка, на Олимпиада в женския бокс, 35-годишната Кръстева показа по-ефективна игра и спечели категорично двубоя.
Тя стана петият олимпийския шампион на България в бокса. В първия финал, за български представител, в този спорт – Даниел Петров завоюва последната титла за страната ни в Атланта през 1996г.
С този медал, ден преди края на Игрите в Токио, българските състезатели спечелиха пет отличия, след титлата на Ивет Горанова в дисциплината кумите на каратето, среброто на състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет и бронзовите медали на Тайбе Юсеин и Евелина Николова в женската борба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Невяна Филева от сдружение „Енерджи“

Около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненско

През изминаващата учебна година около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненска област, съобщиха от сдружение "Енерджи", което е част от Общностния център за закрила и включване на бежанци в крайморския град. В..

публикувано на 24.06.24 в 14:29
Доц. д-р Спас Ташев

Евроинтеграцията няма да е сред водещите приоритети на новоизбраното правителство на Северна Македония

Празникът Свети Дух в България се отбелязва и като Ден на Македония. Традицията тръгва още след Илинденско-Преображенското въстание (1903 г.), като първоначално е бил Ден на борбата за Македония и Одринско, а след Първата световна война е станал "Ден..

публикувано на 24.06.24 в 13:05

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00