Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Необходим е редовен кабинет, който да се заеме с кризите

| обновено на 17.08.21 в 12:46
Снимка: БГНЕС

Политическата ситуация се изостря, кризите - също и това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет”, заяви президентът Румен Радев в началото на втория цикъл от консултации с парламентарните сили за съставяне на правителство. Той подчерта, че трябва да бъдат изчерпани всички възможности.

Първата партия “Има такъв народ” няма да подкрепи правителство на малцинството, съставено с третия мандат и управляващо с плаващо мнозинство, заяви депутатът Виктория Василева.

На консултациите с бившите управляващи от ГЕРБ председателят на ПГ Десислава Атанасова каза, че те ще върнат мандата още същия ден и че сега е ред на партиите, смятащи се за алтернатива, да поемат отговорност.

“Ако третия мандат дойде при нас, ще продължим по начина, по който досега - конкретно, конструктивно и мъдро в търсене на общите пресечни точки с другите парламентарнопредставени партии без ГЕРБ и ДПС”, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Утре консултациите продължават с останалите три парламентарни сили.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ден за противодействие на наркманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00