Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако си ваксиниран, влизаш в Канада без карантина

Има обаче определени условия и изисквания към пътуващите

Българският флаг в Торонто
Снимка: Биляна Николова/ архив

От 7 септември 2021 г. всички напълно ваксинирани български граждани имат правото да влизат на територията на Канада и не подлежат на 14-дневна карантина, но при следните условия:

  • Ако докажат, че са направили пълната серия от ваксинация или комбинация от ваксини, одобрени от канадското правителство и направени най-малко 14 дни преди пристигане. В момента в Канада одобрените ваксини са: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca и Janssen (Johnson & Johnson);
  • Ако имат отрицателен резултат от PCR тест за Covid-19, направен не повече от 72 часа преди планирания полет или пристигането на сухопътния/морския граничен пункт, или предишен положителен резултат за Covid-19 , получен от 14 до 180 дни преди заминаването за Канада. Не се приемат антигенни тестове;
  • Ако нямат симптоми на COVID-19;
  • Ако са предоставили задължителната информация за пристигане в Канада чрез регистрация в приложението ArriveCAN
  • Ако имат основание да бъде допуснат до територията на Канада, съгласно законовите разпоредби;
  • Ако им бъде направен тест за Covid-19 при пристигане, в случай, че бъдат посочени на произволен принцип от официалните власти на Канада.

Всички пътници, независимо от ваксинационния им статус, трябва да представят валиден резултат от PCR тест за COVID-19 преди пристигането, информира посолството ни в Отава.

Няма промени в изискванията за тестване и карантина за пътници, които не са напълно ваксинирани, но имат право да влязат в Канада, както и за постоянно пребиваващите. Те подлежат на карантина и на всички изисквания за тестване (преди пристигането, при пристигане/ден 1 и на ден 8) и задължителното представяне на информация за пътуване, контакт и карантина чрез ArriveCAN.

Пълна информация може да бъде намерена на следния интернет адрес: https://travel.gc.ca/travel-covid

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към следните наши представителства в в Канада: 

  • Посолство на Република България в Отава - телефонни номера: +1 613 789 3215, + 1 613 981 3410; 
  • Генерално консулство на България в Торонто - телефонни номера: +1 416 696 24 20, +1 416 696 27 78; +1 416 892 1738. 
  • Запитвания могат да се отправят и на имейл адресите на дипломатическите ни представителства: Embassy.Ottawa@mfa.bg, Consulate.Toronto@mfa.bg.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15

И български полицаи ще следят за сигурността на Олимпиадата в Париж

Български полицаи ще заминат за Франция, за да подпомогнат френските си колеги в работата по гарантиране на сигурността на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август 2024 г. В контекста на подготовката на мащабното събитие..

публикувано на 18.06.24 в 08:05