Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Противоепидемичните мерки в България са съобразени със становищата на работодателските организации

Снимка: БГНЕС

Във връзка със заявената по-рано днес готовност за гражданско неподчинение от страна на Асоциацията на заведенията заради влизащите в сила днес нови противоепидемични мерки, Министерство на здравеопазването припомни, че ограниченията са въведени след задълбочено обсъждане с членовете на Експертните съвети.

В прессъобщението си министерството посочва още, че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани, каквато е и многократно изразяваната позиция на правителството.

В МЗ са постъпили над 40 становища, с предложения за компенсаторни механизми и са препратени до министерствата на финансите, на икономиката, на туризма и др., с цел мерките да бъдат съобразени, доколкото е възможно, и с тези конкретни предложения. Затова и ограниченията са по-меки от прилаганите в други страни, а резултатите ще зависят от спазването им.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03

Над половин милион избиратели са готови да продадат гласа си

Според сондаж на “Галъп интернешънъл болкан” една десета от респондентите признават, че биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда, 78% отричат, а 12 на сто заявяват, че не могат да преценят. Това означава, че над 500 хил...

публикувано на 19.10.24 в 09:04
Царски орел

Сакар посреща Фестивала на царския орел

Българското дружество за защита на птиците и Община Тополовгра организират Фестивал на царския орел в Сакар планина. Събитието събира  на едно място в съботния ден природолюбители, фермери, кулинари и фолклорни състави, които ще сближат публиката..

публикувано на 19.10.24 в 08:40