Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Не за мен“ – песен в аванс от новия албум на Б.Т.Р

Снимка: стоп кадър

„Не за мен, а за теб ще намеря смисъл отново… За какво са ми много неща, щом до мене си ти!“ – това е част от текста на песента „Не за мен“. Изпълнява група Б.Т.Р., а гост-музиканти са Кирил Маричков и Валди Тотев, познати на поколения българи от „Щурците“ – една от първите успешни рок групи у нас, създадена през 60-те години на ХХ век. Две десетилетия по-късно на българската музикална сцена се появява Б.Т.Р., търсейки своя оригинален стил. За успеха и дълголетието на бандата без съмнение допринасят Атанас Пенев и Славчо Николов, присъединили се в началото на 90-те. Атанас е вокалистът на групата, а Славчо – китарист, автор на текстове, композитор.

На 13 октомври Б.Т.Р. ще представи своя нов албум „Пъзел“, 13-ти поред. Събитието е в НДК. Макар повечето песни вече да звучат в националния ефир, музикантите са убедени, че живото изпълнение не може да се замени с нищо. Разбира се, красивата и съдържателна песен „Не за мен“ също ще прозвучи на концерта – в изпълнение на групата и двете рок легенди.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25