Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Българските букви“ се завърнаха в България

Снимка: МВнР

Арт инсталацията „Българските букви“ с пейки под формата на букви се завърна в България. Пет от експонатите вече са изложени в МВнР по случай Деня на народните будители. Буквите „Ж“, „З“, „Ч“ и „Я“ посрещат посетителите в градината на министерството, а пейка под формата на буквата „Д“ украсява двора на Държавния културен институт, съобщава българското Външно министерство.

Експонатите са дарение от Фондация „Прочети София“, която през 2018 г. създаде арт инсталацията, включваща оригинални пейки с формата на уникалните за кирилицата букви, всяка от които е свързана със стихотворение на български съвременен поет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието. Здравка..

публикувано на 30.09.24 в 11:01

Творци от пет държави се събират в Русе на интердисциплинарен фестивал

Писатели и хореографи от България, Венецуела, Литва, Турция и Франция ще се включат в третото издание на международния интердисциплинарен фестивал Leap Off Page, който ще се състои от днес до 6 октомври в Русе, съобщиха организаторите от фондация..

публикувано на 30.09.24 в 07:00

Филмовият фестивал Sofia DocuMental ни призовава да излезем от балона

“Излез от балона” е мотото на Sofia DocuMental – първият международен фестивал у нас за художествено документално кино с фокус върху човешките права, който ще бъде официално открит днес в София и ще продължи до 6 октомври. В програмата на фестивала са..

публикувано на 30.09.24 в 06:00