Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индийски инвеститори с интерес към българския пазар

Снимка: mfa.bg

Традиционно приятелските и стабилни отношения между България и Индия, сходството и близостта на позициите по широк кръг международни въпроси и инициативи бяха в центъра на срещата между българския външен министър Светлан Стоев и посланика на Индия Санджай Рана.

Посланик Рана отбеляза интереса на Индия към българския пазар. Дори и по време на ограниченията заради пандемията от Covid-19, индийски инвеститори са решили да създадат нови бизнеси в България. Сред тях е и голяма индийска компания в сферата на технологиите, която ще разкрие над 150 работни места.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58