Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС излиза с решение дали ще се броят разписките от машинното гласуване

Снимка: БГНЕС

Днес, 4 ноември, става ясно дали на изборите след десет дни ще се броят всички разписки от машинното гласуване. След като изслуша аргументите на представителите на три от регистрираните за участие във вота коалиции, че решението на ЦИК да се преброяват разписките е незаконосъобразно, ВАС ще се произнесе днес по казуса.

ЦИК изпрати писмено становище, с което поиска съдът да отхвърли жалбите на трите формации.

Припомняме, че преди изборите за 46 Народно събрание на 11 юли ВАС вече е разглеждал сходен казус. Тогава магистратите се произнесоха, че според Изборния кодекс единственият начин за отчитане на резултатите от вота е чрез отпечатване на протокола от системата и че той не съдържа изискване за проверка и преброяване на контролните разписки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15