Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двуезична премиера на български стихове в Кипър

Василка Петрова-Хаджипапа
Снимка: Ирина Недева

Две вечери на българската поезия в Кипър ще представят успоредно две примиерни книги излезли през 2021 г. Срещите са по инициатива на Съюза на кипърските писатели и Българския културен център в Лимасол. Първата проява е на 5 ноември в Лимасол, а втората на 9 ноември в Никозия, предаде програма „Хоризонт“ на БНР.

За проявите в Кипър е пристигнал българският поет Георги Константинов със своята двуезична стихосбирка на български и гръцки „Дърво и птица”. Втората премиерна книга е „Огледални вселени” на известната българска и кипърска поетеса Василка Петрова-Хаджипапа. Та живее и твори в Никозия. Преводите на стиховете на Георги Константинов са дело на Василка Хаджипапа и нейния съпруг Христос Хаджипапас, който е сред най-добрите кипърски писатели.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от Болградския регион се срещнаха с вицепрезидента Илияна Йотова

В президентството ученици от населения предимно с етнически българи Болградски регион в Украйна бяха посрещнати от вицепрезидента Илияна Йотова. Учениците са в страната ни по покана на Югозападния университет "Неофит Рилски“, съвместно с Изпълнителната..

публикувано на 08.07.24 в 17:13

Около 1000 души от Цариброд са затруднени да ходят на работа в България

Според сръбската телевизия Н1, около 1000 души от Цариброд всеки ден минават граничния пункт "Градина – Калотина“ и отиват на работа в София. Но през туристическия сезон на границата се струпват километрични колони от коли и автобуси. Царибродчани, тръгнали..

публикувано на 08.07.24 в 09:18

Литературният конкурс "Изящното перо" вдъхнови десетки българи зад граница и у нас

На 8 юли в Арт салона на БНР-Варна ще се състои церемония по обявяване лауреатите от международния литературен конкурс "Изящното перо-2024" и връчване на грамоти и награди. Конкурсът е по идея на Снежана Галчева от Чикаго, председател на..

публикувано на 07.07.24 в 15:20