Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 9.11.2021 г. – вторник

Над страната ще премине студен атмосферен фронт

Снимка: БГНЕС

Във вторник с умерен северозападен, а в Източна България със североизточен вятър ще прониква студен въздух. Ще е облачно и главно в Северна и Източна България ще превали. Температурите ще започнат да се понижават. Минималните ще са между 8 и 13°, а максималните 12 до 17°, за района на София до 12. 

Над планините ще е облачно със слаб дъжд, а над 2200 м и сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е до 9°, на 2000 м около 4. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще сочат до 8-10°. 

В сряда температурите ще продължат да се понижават, но ще остане без валежи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30