Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пандемичната обстановка блокира някои избирателни секции в чужбина

| обновено на 14.11.21 в 11:03

Втората избирателна секция в Нова Зеландия – в Окланд, не можа да започне работа, след като по-рано вчера 13.11 посолството ни в Австралия и членовете на СИК-Окланд бяха уведомени, че заради влошената пандемична обстановка в града местните власти оттеглят даденото съгласие за провеждането на изборите на 14 ноември 2021 г.

Единствената възможност за сънародниците ни остана избирателната секция в Крайстчърч, която бе и първата секция, в която започна изборния ден. Два часа след нея започна и гласуването на българите в Австралия, съобщава МВнР.  

Заради случаи на заболели членове на комисии с коронавирус, в някои секции зад граница, ЦИК е изпратила спешно запитване до МВнР дали могат да бъдат заменени с резервни членове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радослава Недялкова от Милано е "Българка на годината-2023", публиката отличи Невенка Костадинова, Сърбия

Радослава Недялкова от Милано е избрана за "Българка на годината-2023" сред номинираните 24 наши сънароднички от 19 държави. Отличието на името на Св. Злата Мъгленска беше връчено днес на тържествена церемония в УНСС в София. Радослава Недялкова е..

публикувано на 18.10.24 в 16:26
На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

В 53 неделни училища в Испания се учи български език

Испания е страната с най-много български неделни училища - 53, като много от тях получават подкрепа от местните власти. Това стана ясно на среща на министъра на образованието и науката Галин Цоков с посланика на Испания в България Мигел Алонсо..

публикувано на 16.10.24 в 16:56