Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксините са в центъра на визитата на еврокомисаря Тиери Бретон в България

Тиери Бретон
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон пристига днес на работно посещение в България. В рамките на визитата си той ще разговаря с премиера Стефан Янев. Тема на разговорите му в София ще бъдат ваксините и ваксинационните стратегии срещу Covid-19. Очаква се Бретон да се опита да даде тласък на ваксинационната кампания у нас. България е с най-нисък процент на ваксинирани в ЕС.

Визитата на еврокомисаря идва ден след посещението му в Румъния. Информацията е на кореспондентката на БНР Ангелина Пискова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40