Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камелия Тодорова с изповед за един „шарен“ творчески път

Снимка: Facebook/camy.todorova

„Моят глас“ е музикален спектакъл, в който Камелия Тодорова ще сподели спомени за успехи и неуспехи, щастливи и не толкова щастливи моменти от своя професионален път. На 22 ноември, в Театър „Азарян“ – зала 2 на НДК, известната ни певица ще изпълни някои емблематични джаз и поп песни от репертоара си. Публиката ще има възможност да проследи с музика и видео нейния творчески живот – „спонтанен, енергичен, ироничен и тъжен… изпълнен с много падове и върхове, но никога скучен“, според собствените ѝ думи.

Нека припомним, че кариерата на Камелия Тодорова започва в началото на 70-те години на м.в. – като актриса в експерименталната театрална трупа „4+4“. По-късно завършва Естрадния отдел (днес Поп и Джаз) в НМА „Панчо Владигеров“, в класа на Ирина Чмихова. Следват успехите ѝ у нас и по света – като певица и актриса, после – десетина години „на Запад“, завръщане в родината и „рестартиране“ на творческата дейност, за радост на многобройните ѝ почитатели.

Своеобразна панорама и равносметка на биографията ѝ, спектакълът „Моят глас“, реализиран с подкрепата на Столична община, е още едно доказателство за нейния талант, приключенски дух и смелост – житейска и творческа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15