Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Изборният процес протича нормално

| обновено на 21.11.21 в 19:07
Снимка: БГНЕС

Вторият тур на изборите за президент на България протича нормално, без инциденти, отчете МВР по информация към 15 часа. За обезпечаване на обществения ред участват близо 16 000 полицаи.

От 14 октомври до днес са получени общо 1191 сигнала за нарушаване на изборното законодателство, като преобладаващата част от сигналите са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии и коалиции, предаде репортерът Николай Христов.
От ЦИК съобщиха, че днес е постъпил сигнал за предизборна агитация от бившия министър-председател Бойко Борисов, но ЦИК го е отхвърлил.
До 16 часа 33 от общо 11 716 машини за гласуване в страната и чужбина са отказали. Гласуването там е продължило на хартия.
Има и сигнали и санкции за оповестяване на изборни резултати преди края на изборния ден в редица интернет издания, предаде репортерката Мария Костова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55