Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледното издание на пловдивския „Капана фест“ се „клонира“ и в София

Снимка: stolica.bg

Базарът за творчески индустрии „Капана фест“ в артистичния квартал на Пловдив ще се състои от 17 до 26 декември. Преди това обаче коледния дух на този пловдивски квартал ще усетят и почитателите на фестивала в София, при това без да напускат столицата. Нещо повече – за тях проявата ще продължи до края на месец декември. Нейният дом ще бъде на ръба на Борисовата градина, непосредствено до стадион „Юнак“.


Мястото няма как да бъде пропуснато, заради красивата украса и ароматът на Коледа. Както винаги, докато разглеждат произведенията на различните занаятчии и бижутери, посетителите ще могат да закупят различни храни, напитки и козметика от български производители, да опитат някои от неустоимите бургери или месни изкушения на скара, гарнирани със специални сосове.

Съставил: Йоан Колев

Снимки: stolica.bg


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен водач беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните със скандирания “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05