Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъждовна и хладна събота

Снимка: БГНЕС

В събота ще има валежи от дъжд над цялата страна. По-значителни ще са над Югоизточна България. Но още преди обяд валежите ще спрат, най-късно вечерта на изток. Източният вятър ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са между 2 и 7°, а дневните ще се понижат и ще са между 4 и 9°. За района на София максималната температура ще е до 5°. 

Над планините облачността ще е значителна и на много места над 1700 м преди обяд дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е до 4°, на 2000 м - около минус 1. 

В неделя ще се задържи предимно облачно, в низините и мъгливо, в отделни райони с ръмежи. Повече слънце ще има в планините.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25