Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум в София ще обсъжда проблемите на Западните Балкани

Илхан Кючюк
Снимка: БГНЕС

На 6 декември ще се проведе „Софийски форум за Западните Балкани“. В проявата под наслов: „Време за възстановяване на доверието“ ще участва и еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей.
Докладчикът в Европарламента за Северна Македония Илхан Кючюк, е съорганизатор на форума. Той заяви пред БНР, че доверието между София и Скопие е подринато до много ниска точка. „Историческият разговор е важен, но и съвременният разговор за защитата на правата на човека е съществен“, каза евродепутатът. Изпълнението на договора от 2017 г. за приятелство и добросъседство е възможно, само ако се възстанови доверието. Новото правителство в София ще има възможност да започне конструктивен диалог, допълни очакванията си Кючюк. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54