Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

55 часа безплатно „Пробуждане“ с филма на Николай Урумов

Снимка: noblink.bg

Как българските традиции и народопсихология съжителстват със съвременния начин на живот и разбирания за успех. На този въпрос се опитва да отговори режисьорът Николай Урумов в късометражния си филм „Пробуждане“. В него Урумов ни насочва към важните неща в живота, водейки се от разбирането, че човек най-трудно успява да погледне вътре в себе си, а там са скрити отговорите на всички въпроси и истинските ценности. Самият режисьор минава през подобно дълбоко вглеждане в себе си и претърпява кардинална житейска промяна. От дете голямата му страст е музиката, която го отвежда до признанието да бъде най-младият композитор, участвал на международния фестивал за поп музика „Златен Орфей“ през 1997 година, когато е само на 21. Година по-късно си тръгва и с трета награда от същия форум, но този път като изпълнител. Днес предпочита да разказва истории в образи, които да ни докосват и замислят.
Премиерата на последния му късометражен филм „Пробуждане“ беше на 10 декември, а до края на неделния ден всеки, който има желание може напълно свободно на noblink.bg да се докосне до таланта на актьори като Яна Титова, Свежен Младенов, Виктория Колева, Анна Банкина, Полин Лалова и Василена Винченцо.
Продуцент  на филма е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където в момента Николай Урумов следва специалност „Режисура“.

Съставил: Весела Кръстева



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15

Международен форум в Атина открои значението на Кирило-Методиевото дело за света

С празнична програма, подготвена от възпитаници на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина, приключва научният форум "Пътят на светлината" , с който школото отбелязва своята 20-а годишнина и който очерта значението и..

публикувано на 11.05.24 в 17:25

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10