Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Демокрацията е дълбоко вкоренена в българското общество

Снимка: архив

Събитията в България през последната година доказаха, че демокрацията е дълбоко вкоренена в българското общество. То е жизнено и достатъчно силно да се противопостави на корупцията и авторитаризма, а хората са готови да отстояват гражданските си права. Това заяви президентът Румен Радев на Среща на върха за демокрацията по покана на президента на САЩ Джо Байдън.

Радев посочи, че чрез протестите през лятото на 2020 г. гражданското общество е отхвърлило компрометирания модел на управление на страната и това е довело до появата на нови политически партии, спечелили доверието на гражданите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избирателната активност на българите в деня на вота за 51-вото Народно събрание

Избирателната активност към  17,00 ч .  достигна 28,5% , съобщиха от  “Галъп интернешънъл болкан” . Показателят е по-високо спрямо същия час на предходните избори през юни т . г. Активността се движи в сходство с екзит пола, който сме провели през..

обновено на 27.10.24 в 17:26

Румен Радев призова българите да гласуват, за да има ефективно редовно правителство

Най-важното днес е да се гласува, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, след като упражни правото си на вот с машина. По думите му, всички искат да се сложи край на този изтощителен маратон от непрекъснати избори. За да има обаче устойчив и..

публикувано на 27.10.24 в 14:42

75 сигнала за нарушени права в изборния ден са подадени в МВР

От началото на предизборната кампания до днес в 12,00 ч. в структурите на МВР са получени 796 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Най-много от тях – 625, засягат купуването на гласове в полза на..

публикувано на 27.10.24 в 13:35