Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцкият премиер на визита в България

Кириакос Мицотакис: Интерконекторът е обща цел

Снимка: БГНЕС

"Обща цел е изграждането на интерконектора Гърция – България, който навлиза в последния си етап”, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, който е на официално посещение у нас.  След срещата си с премиера Кирил Петков той изтъкна, че проектът е от стратегическо значение и за България, и за Гърция и вече има договорка да бъде завършен по-бързо.

“Факт е, че нашите страни са толкова близки от енергийна нужда”, каза, на свой ред, Кирил Петков, и добави, че Планът за възстановяване и развитие също може да бъде разглеждан от регионална гледна точка.

“Никога няма да бъдем сигурни на Балканите, ако всички страни не постигнат висок процент на ваксиниране”, заяви още гръцкият премиер. По думите му, в период на увеличаващи се предизвикателства един справедлив път на Западните Балкани към ЕС ще бъде от обща полза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54

Кабинетът предвиди 6,2 млн. лв. за превенция на домашното насилие

Служебното правителство прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024-2026 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Над 6,2 млн. лв. ще струват на държавата предвидените мерки. Най-много средства ще бъдат..

публикувано на 28.09.24 в 10:55