Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новогодишно обръщение на държавния глава

Румен Радев: Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело и да искаме повече

Снимка: president.bg

В традиционното си новогодишно обръщение към българския народ държавният глава Румен Радев благодари на всички, които през 2021 г. „с честно слово и кураж“ са отстоявали истината и са се борили за справедливост. Той припомни, че за България годината е минала под знака на изборите и на работата на четири парламента и четири правителства: 

„Промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние – с разум, воля и кураж“ – коментира Румен Радев. 

В приветствието си за новата година държавният глава призова да изразим подкрепата си към всички медици, които се борят самоотвержено за живота и здравето ни, както и да не забравяме самотните, слабите и бедните. 

Поглеждайки към предизвикателствата на 2022 г., българският президент подчерта необходимостта от спешни решения, свързани с преодоляването на здравната и енергийната криза и с дълго отлагани реформи за ускорено развитие. 

„Светът около нас се развива с немислими до скоро темпове. България може и заслужава да бъде част от този процес. Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело, да искаме повече“ – посочи Румен Радев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24