Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Янев: Страната ни няма позиция за конфликта в Украйна

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

България е против ескалирането на военните мерки преди да бъдат използвани всички дипломатически средства за решаване на напрежението по руско-украинската граница, заявява военният министър Стефан Янев в отговор на въпрос за възможността у нас да бъдат разположени допълнителни военни части на НАТО. „При необходимост, породена от промяна в средата и ескалация на обстановката, Министерството на отбраната ще предложи на Министерския съвет опции за вземане на решения от компетентните български власти, включително и от Народното събрание“, уточнява той.

До момента страната ни няма официална позиция относно рисковете, произтичащи от нарастващото напрежение на руско-украинската граница, тъй като вариантите за отговор на НАТО се обсъждат на военно-техническо ниво, казва още министърът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 3 октомври 2024 г.

В "България днес" на 3 октомври отбелязваме двайсетата годишнина на Българския университет в Тараклия, открит на 1 октомври 2004 г.  Срещаме ви с Константин Златев, популярен сред колекционерите на съвременно изкуство в САЩ..

публикувано на 03.10.24 в 19:00

България и Испания отбелязаха 30 години сътрудничество в Антарктида с научен семинар

Семинар, посветен на сътрудничеството между България и Испания за осъществяване на научните изследвания на Антарктида, се проведе в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. “Тук сме, за да отбележим едно голямо приятелство с нашите..

публикувано на 03.10.24 в 16:18
Ясен Томов

България търси алтернативни варианти за евакуация на сънародниците ни от Ливан

Извеждането на български граждани от Ливан, извършено с два полета до България, вече изглежда трудно осъществимо, смята посланикът ни в страната Ясен Томов. По думите му, следващ полет е рискован, затова и се обмислят алтернативни варианти как..

публикувано на 03.10.24 в 16:14