Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа с косовски автобус край Кюстендил

| обновено на 18.01.22 в 11:51
Снимка: БГНЕС

Автобус пътуващ за Косово, в който е имало и деца, е катастрофирал на 18 януари, около 4.30 ч., на околовръстния път на Кюстендил при отбивката за язовир „Дренов дол". Няма тежко пострадали хора, каза говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка.

Автобусът се е ударил в спрял товарен автомобил, докато водачът се е опитвал да сигнализира, че на пътя има паднало дърво.

При удара камионът е изхвърлен встрани от пътя. Леко пострадал е шофьорът на автобуса, оказана му е медицинска помощ. 29 от пътниците, 6 от тях деца, са настанени в общинско отопляемо помещение. Движението в пътния участък остана блокирано до отстраняването на катастрофиралите превозни средства. Произшествието се разследва.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30
Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01

Продължава договарянето, как да се разпределят парите за висшите училища

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища, съобщи правителствената пресслужба. Двете постановления за отпускане на средствата, за които служебният премиер Димитър Главчев пое ангажимент пред..

публикувано на 20.05.24 в 11:46