Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мониторинговата група към LIBE изслушва главния прокурор Иван Гешев

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев е поканен да участва в изслушване в Европейския парламент, организирано от мониторинговата група към LIBE – Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Заседанието се провежда на 27 януари, при закрити врата. В мониторинговата група към LIBE, която се състои от 14 души, участват представители от всяка политическа група в ЕП. 

На закритата среща се очаква управляващите в България да представят своите планове за реформа в съдебната система и въвеждането на отчетност на главния прокурор, а също и за ефективни законодателни промени в борбата с корупцията. Във фокуса на срещата ще бъдат също медийната свобода и предотвратяването на т.нар. SLAPP дела срещу журналисти и граждански активисти, като форма на съдебен тормоз.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58