Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов остава председател на „Да България“

Христо Иванов
Снимка: Facebook /Христо Иванов

Единственият кандидат за лидер на "Да, България" Христо Иванов остава начело на партията, въпреки подадената от него оставка след парламентарните избори през ноември миналата година. Решението беше взето днес, на Национална конференция на партията, с подкрепата на 692-ма делегати. На гласуването при закрити врата14 са били против преизбирането му, а 42-ма са се въздържали. Част от делегатите присъстваха на конференцията, други се включиха онлайн. След края на конференцията, при обявяването на резултата от вота, преизбраният лидер коментира, че е имало откровена дискусия за проблемите пред партията. По повод представянето на изборите през ноември, Христо Иванов коментира, че формацията не е успяла да реагира „на появата на новия политически играч", в лицето на "Продължаваме Промяната". Иванов изрази надежда за надграждане на коалицията и постигане на максимални резултати в секторите, за които отговаря като правосъдие и електронно управление, както и добра подготовката за местните избори.
По-рано днес Иванов коментира пред медии и смяната на ръководството на "Булгаргаз" и че се надява новото ръководство да успее да вземе мерки, които да се отразят на овладяването на цената на газа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16

Най-високото виенско колело гостува на София

Столичният "Студентски" парк е домакин от 13 до 16 юни на седмото издание на "Парк фест". По този повод, за първи път в София гостува и най-високото виенско колело, с височина от над 22 метра, което някога е било поставяно в столицата. Огромното,..

публикувано на 13.06.24 в 09:05