Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият директор на „Булгаргаз” на разпит в понеделник

Николай Павлов
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на „Булгаргаз” Николай Павлов ще се яви на разпит в понеделник, потвърди самият той пред Нова тв. “Получих призовка и съм призован в качеството на свидетел в Софийската градска прокуратура. Това, в което се обвинява “Булгаргаз”, абсолютно не отговаря на истината", коментира той.

В края на миналия месец Българският енергиен холдинг освободи целия борд на директорите на „Булгаргаз”, а отстраненото ръководство определи действията като политически мотивирани. Няколко дни по-късно премиерът Кирил Петков пък обяви, че ще има обвинения за високите цени на газа. Според него досегашното ръководството носи отговорност за скока на цените от края на м.г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00
Символите на кирилицата и глаголицата на стена във Варна

В София е свикано второ издание на Международен форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност"

Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в София на 27 юни по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на Министерството на..

публикувано на 27.06.24 в 08:34