Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна беше отбелязан руският Ден на дипломата

Снимка: БНР - Варна

На официална церемония пред паметника на граф Игнатиев във Варна, организирана от генералното консулство на Руската федерация по повод руския Ден на дипломата, венци и цветя поднесоха кметът на града Иван Портних, началникът на щаба на ВМС капитан първи ранг Камен Кукуров и др. На церемонията присъстваше и руският посланик Елеонора Митрофанова.

На въпрос на журналист лесно ли е да си дипломат в България, Митрофанова отговори: „Ситуацията наистина е сложна. Но мисля, че в близко време всичко ще стане по-ясно, защото сега върви дипломация на совалките от страна и на европейските лидери. Мисля, че това внушава известна надежда и ще разчитаме, че в крайна сметка няма да има въоръжен конфликт”.

Попитана дали тази година ще има чартърни полети, тя каза: „Да, мисля, че ще има, както миналата година. Сега също в българските ски курорти има руски туристи”. Тя посочи, че едва ли създалата се политическа ситуация ще рефлектира върху туризма: „Ние нямаме политически конфликт с България. Тук става дума за преговори със САЩ за гаранции за сигурността”.

Информацията е на Даниела Стойнова от БНР Варна

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03