Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът в Украйна

При необходимост България ще осигури придвижването на сили на НАТО на своя територия

Снимка: архив

НАТО активира плановете за степенуван отговор за защита на страните от източния фланг на Алианса. Паралелно с това върховният командващ на силите в Европа е предприел редица мерки за повишаване готовността за възпиране и координиран съюзен отговор при ескалиране на кризата - съобщи в Министерския съвет началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

България е в готовност да осигури придвижването на съюзни сили на българска територия, продължават и ангажиментите на армията ни по усилване на бдителността и поддържането на готовност за участие в съюзни дейности, посочи началникът на отбраната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

През нощта  над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне..

публикувано на 16.09.24 в 19:05

България днес - 16 септември 2024 г.

В „България днес“ на 16 септември слушайте з а първия учебен ден в България и в българските неделни училища зад граница. От историка Веселин Лазаров узнаваме защо датата  15 септември е избрана за начало на учебната година в България. А Дарина..

публикувано на 16.09.24 в 19:00

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49