Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неоснователно се всява паника за цените на горивата

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков обяви, че в страната безпричинно се всява паника за горивата. Гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши, подчертава Петков в публикация във Фейсбук.  

В сряда един танкер е разтоварил и се очакват още два танкера за разтоварване в Бургас, съобщава премиерът и допълва, че призовава Комисията за защита на конкуренцията да извърши проверка кой и как спекулира с цените. 

Петков допълва, че се разпространява и фалшива новина, че България ще изпрати войници в Украйна. 

Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация, обясни пред БНР, че се всява паника за рязко повишаване цените, за да се провокира паническо зареждане в бензиностанциите. Пеша няма да ходим, каза Терзиев и увери, че складовете са пълни и ще извадят на пазара извънредни количества, за да успокоят цените. 

Няма проблеми с доставките на суровини и материали, както и с експедициите на горива към бензиностанциите в страната. Това се казва в позиция на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и „Лукойл-България“ ЕООД, разпространена до медиите. От там заявяват още, че рафинерията работи на пълния си капацитет. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15