Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои сериозно увеличение на автобусните билети

От следващата седмица автобусни превозвачи започват поетапно повишение на цените на билетите - както за градските, така и за междуселищните пътувания. Кризата с коронавируса, намаленият брой на пътниците и високите цени на горивата са причините, които изтъкват от бранша. От Конфедерацията на автобусните превозвачи заявяват, че имат одобрението на транспортния министър Николай Събев, тъй като по този начин ще бъде облекчен бюджетът. Предвижда се повишението на цените за превоз да достигне до 50% на местата, където това е възможно, каза Магдалена Милтенова, председател на конфедерацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ген. Явор Матеев

България и Румъния ще командват регионален щаб на специалните операции на НАТО

От понеделник предстои да преминем последния етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи пред журналисти ген. Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции. За първи път..

публикувано на 21.10.24 в 06:00

Новата седмица започва със слънчево време

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над крайните западни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София – около 0°, а максималните –..

публикувано на 20.10.24 в 18:30

Двама младежи стават президент и вицепрезидент за един ден

Президентската институция ще бъде домакин на инициативата “Мениджър за един ден”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Двама младежи ще се включат утре в работния процес на институцията. Държавният глава Румен Радев ще посрещне в..

публикувано на 20.10.24 в 17:15