Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинският президент благодари за българската подкрепа

Снимка: zelenskiy_official

Президентът на Украйна Володимир Зеленский проведе разговор с президента на Полша Анджей Дуда и българския премиер Кирил Петков, съобщи украинското посолство в София. В центъра на разговора са били престъпните действия на руския агресор и оказването на помощ за Украйна. Зеленскии е благодарил за оказаната подкрепа за европейската интеграция на Украйна.

Започна четвърти кръг от руско-украинските преговори, които се водят видеоконферентно. Украинската страна ще се опита да осигури директни разговори между президентите на двете страни, които може да доведат до постигането на мир, заяви Зеленский.

В понеделник ЕС ще одобри новите санкции срещу Русия, съгласувани на срещата във Версай, съобщи френското председателство.

В 19-тия ден от войната няма съществена промяна на фронтовите позиции. Русия продължава да нанася въздушни удари по цялата територия на Украйна.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, който вече е в Украйна, отправи ултиматум към защитниците на Мариопул, до вечерта на 14 март да се предадат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45