Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брюксел отложи за четвърти път оценката на Плана за възстановяване

Снимка: архив

Европейската комисия и българското правителство са договорили ново отлагане на оценката на националния ни План за възстановяване и развитие, съобщи говорителката на комисията Веерле Нойц. Крайният срок от предишното трето поред отлагане изтичаше днес, но стана ясно, че оценката остава за 15 април. От Еврокомисията заявиха, че водят конструктивен диалог с нашите власти и са близо до финализирането на работата по документа. След като получи зелена светлина от ЕК, планът на България трябва да бъде одобрен и от финансовите министри на страните от Европейския съюз.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00