Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение в парламента и протест пред Министерския съвет

| обновено на 18.03.22 в 12:18
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков направи изявление във Фейсбук за арестите на Бойко Борисов и други членове на ГЕРБ. 

„Действията на МВР показват, че никой не е над закона в България. Самият аз дадох показания. В момента текат проверки на Европейската прокуратура, но къде е българската прокуратура и дали най-накрая ще застане на страната на българския народ, ще видим в следващите дни. Никой не трябва да изпитва страх от истината“.

В парламента вицепремиерът и финансов министър Асен Василев отрече, че е имало репресии при арестите. Според Василев прокуратурата е сезирана, че бюджетът е ощетен с 555 млн лв. (270 млн. евро). Василев добави, че за случая е информирана и европейската прокуратура.

Вицепремиерът Корнелия Нинова заяви, че очаква разследването да си свърши работата и отрече да е знаела предварително за арестите и не споделя мнението, че те са политическа репресия.

Президентът Румен Радев коментира в Стара Загора, че не се меси в работата на разследващите, но не смята, че справедливостта е възтържествувала.

При четенето на декларации в парламентарвната пленарна зала от опозиционната ГЕРБ и управляващите от „Партия на промяната“ и БСП се стигна до спречкване на ораторската трибуна и напрежение. Депутатите от ГЕРБ напуснаха парламента и отидоха да протестират пред Министерския съвет, където недоволни блокираха движението в центъра на столицата. След това множеството се отправи на потестно шествие към министерствата на финансите и на вътрешните работи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40