Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 22.03.2022 г. - Вторник

Бавно, но сигурно настъпва пролетта

Снимка: архив

Във вторник минималните температури ще са между минус 4 и 1°, в София около минус 3. През деня ще се заоблачава над Южна и Източна България. На места в Горнотракийската низина и в планините ще превали дъжд. Слънчево ще е над Северозападна България. Жълт код за силен североизточен вятър е подаден за Източна България и Черноморието. Максималните температури ще са от 9 до 14°, за столицата до 9°.

Над планините ще е облачно, със слаби валежи от сняг. Ще духа силен по откритите части бурен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е минус 3, на 2000 м до минус 6°.

В сряда валежите ще спрат над цялата страна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44