Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще призове на разпит премиера Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

| обновено на 22.03.22 в 17:48
Снимка: БГНЕС

Всички разпитани от разследващи полицаи по делото срещу бившия премиер Бойко Борисов, неговия пиар Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов ще бъдат разпитани и от следовател, става ясно от съобщение на прокуратурата. Това означава, че освен тях, показания ще дава и премиерът Кирил Петков, който беше свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

На разпит се очаква да бъдат призовани също вицепремиерът Асен Василев и вътрешният министър Бойко Рашков, тъй като са били в течение на делото. Не става ясно обаче дали показания ще дава намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков, заради чиито твърдения за изнудване Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа.

От Софийската градска прокуратура уточняват, че ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице или лица, ще бъдат повдигнати обвинения.

По-късно СГП публикува на фейсбук страницата си съобщение, че до момента не са представени доказателства да е имало упражнено неправомерно въздействие и принуда спрямо Васил Божков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30